Карванот на Националниот Блок "Македонија - Бојкотира марионета за претседател" во Чешиново-Облешево, Виница и Кочани


17.04.2024 | 01:31:00 | Соопштенија


 Карванот на Националниот Блок Македонија - Бојкотира марионета за претседател во Чешиново-Облешево, Виница и Кочани

Карванот на Националниот Блок "Македонија - Бојкотира марионета за претседател" денес, среда, 17 април 20204 година во Чешиново-Облешево, Виница и Кочани.

На средби со народот беше претставена причината и целта за бојкот на претседателските избори со што се отвора патот согласно Уставот за 40 дена на повторените избори да добиеме вистински македонски кандидат за претседател.

Кампањата се води „“очи во очи“ со народот и притоа ќе бидат поделени 200.000 флаери низ државата за запознавање на народот за водење на кампања за неизлегување и бојкот на претседателските избори.

Општ е впечатокот дека низ цела Македонија народот одлучно порачува дека не прифаќа марионета за претседател и масовно прифаќа бојкот и неизлегување на претседателските избори.

 

Центар за комуникации на Единствена Македонија
Чешиново-Облешево, Виница, Кочани, среда, 17 април 2024 година